Publicaties

Publicaties

Iedereen telt mee; op alle leefgebieden en onder dezelfde voorwaarden. In de provincie, de stad en het dorp kan iedereen tot zijn recht komen. Op school, op het werk, op straat, in dezorg, in de sport of waar dan ook. Dat is het principe van de inclusieve samenleving.

Lees meer …

Het Geluk Magazine vertelt de methode en verhalen van zeven deelnemers aan de Geluksroute uit Harderwijk. Wethouder Gert Jan van Noort noemt de Geluksroute ‘een prachtig instrument om mensen uit een sociaal isolement te helpen’.

Lees meer…

Harderwijk is een positieve stad. “Wat heerlijk dat je nergens voor komt! Je komt voor mij!” Een voorbeeld van de positieve reacties van mensen die door de gemeente Harderwijk de zogeheten Geluksroute aangeboden kregen. Ruth Deddens-Berenschot vertelt het verhaal achter de succesvolle Geluksroute in het februarinummer van Positieve Psychologie.

Lees meer …

In haar thesis Direction: Happiness onderzoekt Dr Laura A. Weiss de effecten van De Geluksroute op eenzame en kwetsbare mensen. De Geluksroute blijkt een opwaartse spiraal in gang te zetten. De onderzoeker beveelt het geluksgericht werken aan om autonomie, competentie en onderlinge verbondenheid te stimuleren.

Lees meer …

Algemene documenten

Onderzoeksdocumenten

Werkdocumenten

Scroll naar top
Skip to content