Agenda & Nieuws

Agenda

28 februari van 10.30 tot 12.00 workshop ‘Geluksgericht Leven’ vrouwengroep Hengelose-es

3 maart 15.00 tot 17.00 ondertekening ‘Geluksakkoord Harderwijk’

14 mei 21.00 tot 22.00 tweede deel van Ontmoetingsfestival Kampen

Nieuws

Nationale Ombudsman blij met boek Eigen Regie als basis

Op 16 februari 2022 gaf VN  ambassadeur Pauline Gransieraan ombudsman Reinier van Zutphen het boek Eigen regie als basis. Hij was daar blij mee: “Niet heel veel mensen weten wat eigen regie is. Er is veel verwarring over de termen participatie, zelfredzaamheid, autonomie, eigen regie. Door jullie boek brengen we de discussie over de ware betekenis van ‘eigen regie’ weer een stapje  de goede kant op!”

Lees meer …

Verslag ontmoetingsfestival 8-12 oktober

We kijken terug op een geslaagd eerste deel van het ontmoetingsfestival. Een meerdaags evenement om contacten tussen mensen in Kampen en daarbuiten te versterken vanuit de gedachte dat iedereen erbij hoort en iedereen mee kan doen: Kampen All Inclusive.
Het festival heeft plaats gevonden van 8 tot en met 12 oktober. In verband met coronamaatregelen is ervoor gekozen om het evenement in twee delen te splitsen. De Hartelijke Braderie met alle activiteiten is verzet naar eind maart 2022. Deze zal gekoppeld worden aan de week van amateurkunst Kampen. In dit verslag vindt u wat we hebben gedaan eerste deel.

Lees meer …

Naar een inclusief Overijssel

In opdracht van de provincie Overijssel hebben de Geluksacademie, Stimuland en Zorgbelang Overijssel een onderzoek uitgevoerd onder inwoners, gemeenten, adviesraden sociaal domein en maatschappelijke organisaties in Overijssel. Het rapport kwam in januari 2021 gereed. Onderzocht is wat in de verschillende Overijsselse gemeenten al is ondernomen en wat er nog nodig is (veel!) om de lokale inclusieve samenleving daadwerkelijk vorm te geven. U kunt het rapport met de aanbevelingen hier lezen.

Lees ook dit bericht uit Hengelo!

Eigen regie als basis

Binnenkort verschijnt een boekje van de Coalitie voor Inclusie over eigen regie als basis voor zorg en welzijn. Dit is een samenwerking binnen het Agisproject Eigen Regie. In de beschreven visie is geluksgericht werken leidend. Een van de twee auteurs is Ruth Deddens, coördinator van de Geluksacademie.

Project Impacter met Travers

De methodiek van de Geluksroute werkt. Dat is in de praktijk gebleken. En er is veel meer mogelijk. De geluksroute heeft potentie voor meer doelgroepen dan ze tot nu toe is gebruikt, bijvoorbeeld voor jongeren en multiprobleemgezinnen. De Zwolse welzijnsorganisatie Travers gaat er binnenkort mee aan het werk voor het project Impacter (Maatschappelijke Diensttijd).

Subsidieaanvraag Geluksacademie toegekend

De subsidieaanvraag bij Kampen Partners om het ontmoetingsfestival te organiseren in het najaar van 2021 is toegekend. Dat is een festival in het kader van een hartelijke, inclusieve samenleving in Kampen.

Samenwerking met Hogeschool Viaa

De Geluksacademie en het Lectoraat Samenlevingsvraagstukken van Hogeschool Viaa in Zwolle werken samen aan een Quickscan voor een COVID-19-project in diverse gemeenten.

Scroll naar top
Skip to content