Agenda & Nieuws

Agenda

Geluksgericht werken en preventie

15 april aanstaande is er een digitale bijeenkomst over preventie en geluksgericht werken. Meer informatie vindt u hier.  

15 april 2021   Geluksgericht werken en preventie, 15 – 16.30 uur

Opgeven kan via het contactformulier of een e-mail te sturen naar info@geluksacdemie.org
U krijgt dan een link voor deelname.

Digital Inclusiecafé Overijssel

De Geluksacademie organiseert iedere maand in samenwerkging met Zorgbelang-Overijssel en de Coalitie voor Inclusie een digitaal inclusiecafé, waarin diverse thema’s worden behandeld.

12 april     Ongemak in communicatie, 16 – 17 uur
10 mei       Inclusie en mobiliteit, 16 – 17 uur
7 juni         Inclusie en kunst, 16 – 17 uur

Opgeven kan via het contactformulier of een e-mail te sturen naar info@geluksacdemie.org
U krijgt dan een link voor deelname.

Nieuws

Naar een inclusief Overijssel

In opdracht van de provincie Overijssel hebben de Geluksacademie, Stimuland en Zorgbelang Overijssel een onderzoek uitgevoerd onder inwoners, gemeenten, adviesraden sociaal domein en maatschappelijke organisaties in Overijssel. Het rapport kwam in januari 2021 gereed. Onderzocht is wat in de verschillende Overijsselse gemeenten al is ondernomen en wat er nog nodig is (veel!) om de lokale inclusieve samenleving daadwerkelijk vorm te geven. U kunt het rapport met de aanbevelingen hier lezen.

Lees ook dit bericht uit Hengelo!

Eigen regie als basis

Binnenkort verschijnt een boekje van de Coalitie voor Inclusie over eigen regie als basis voor zorg en welzijn. Dit is een samenwerking binnen het Agisproject Eigen Regie. In de beschreven visie is geluksgericht werken leidend. Een van de twee auteurs is Ruth Deddens, coördinator van de Geluksacademie.

Project Impacter met Travers

De methodiek van de Geluksroute werkt. Dat is in de praktijk gebleken. En er is veel meer mogelijk. De geluksroute heeft potentie voor meer doelgroepen dan ze tot nu toe is gebruikt, bijvoorbeeld voor jongeren en multiprobleemgezinnen. De Zwolse welzijnsorganisatie Travers gaat er binnenkort mee aan het werk voor het project Impacter (Maatschappelijke Diensttijd).

Subsidieaanvraag Geluksacademie toegekend

De subsidieaanvraag bij Kampen Partners om het ontmoetingsfestival te organiseren in het najaar van 2021 is toegekend. Dat is een festival in het kader van een hartelijke, inclusieve samenleving in Kampen.

Samenwerking met Hogeschool Viaa

De Geluksacademie en het Lectoraat Samenlevingsvraagstukken van Hogeschool Viaa in Zwolle werken samen aan een Quickscan voor een COVID-19-project in diverse gemeenten.

Scroll naar top