Agenda & Nieuws

Agenda

‘Gewicht geven aan Geluk’

Van maandag 7 t/m vrijdag 11 juni organiseert de Gemeente Harderwijk een lde ‘Week van Geluk’ met elke avond inspirerende sprekers en een Stadsconferentie. Met livestreams van Machteld Huber (grondlegger Positieve Gezondheid), Tommie Niessen (tommieindezorg.nl) en een inspirerende sessie van Leo Bormans (ambassador of Happiness and Quality of Life) en Werner Rutjes (van SpectrumElan). Dat mag je niet missen natuurlijk! Ook Geluksacademie, Gelukskoffer en Werkgeluk Show komen vanuit Harderwijk. Donderdag 10 juni doen lokale organisaties mee aan de Stadsconferentie ‘Gewicht geven aan Geluk’ en geven zij -online- sessies, trainingen, workshops, webinars en lezingen

Aanmelden kan op harderwijk.nl/geluk

Een week vol gratis workshops, lezingen en inspirerende (kennis)sessies rond het thema geluk.

Week van Geluk
Samen werken aan een samenleving waarin mensen en hun geluk centraal staan. Maar wat is geluk? En waarom is het belangrijk? Hoe werk en denk je geluksgericht? Geluk zit vaak al in kleine dingen. De aandacht die je hebt voor elkaar, de helpende hand die je iemand geeft die het nodig heeft. We hopen dat veel inwoners, medewerkers in de zorg, maatschappelijke organisaties, professionals, ondernemers en bestuurders meedoen en deelnemen aan deze geluksweek!

#harderwijksgeluk #hierdensgeluk
#inspiration # #happiness

Aanmelden voor sessie, workshop, lezing, meeting of training

Digital Inclusiecafé Overijssel

De Geluksacademie organiseert iedere maand in samenwerkging met Zorgbelang-Overijssel en de Coalitie voor Inclusie een digitaal inclusiecafé, waarin diverse thema’s worden behandeld.

12 april     Ongemak in communicatie, 16 – 17 uur
10 mei       Inclusie en mobiliteit, 16 – 17 uur
7 juni         Inclusie en kunst, 16 – 17 uur

Opgeven kan via het contactformulier of een e-mail te sturen naar info@geluksacdemie.org
U krijgt dan een link voor deelname.

Nieuws

Naar een inclusief Overijssel

In opdracht van de provincie Overijssel hebben de Geluksacademie, Stimuland en Zorgbelang Overijssel een onderzoek uitgevoerd onder inwoners, gemeenten, adviesraden sociaal domein en maatschappelijke organisaties in Overijssel. Het rapport kwam in januari 2021 gereed. Onderzocht is wat in de verschillende Overijsselse gemeenten al is ondernomen en wat er nog nodig is (veel!) om de lokale inclusieve samenleving daadwerkelijk vorm te geven. U kunt het rapport met de aanbevelingen hier lezen.

Lees ook dit bericht uit Hengelo!

Eigen regie als basis

Binnenkort verschijnt een boekje van de Coalitie voor Inclusie over eigen regie als basis voor zorg en welzijn. Dit is een samenwerking binnen het Agisproject Eigen Regie. In de beschreven visie is geluksgericht werken leidend. Een van de twee auteurs is Ruth Deddens, coördinator van de Geluksacademie.

Project Impacter met Travers

De methodiek van de Geluksroute werkt. Dat is in de praktijk gebleken. En er is veel meer mogelijk. De geluksroute heeft potentie voor meer doelgroepen dan ze tot nu toe is gebruikt, bijvoorbeeld voor jongeren en multiprobleemgezinnen. De Zwolse welzijnsorganisatie Travers gaat er binnenkort mee aan het werk voor het project Impacter (Maatschappelijke Diensttijd).

Subsidieaanvraag Geluksacademie toegekend

De subsidieaanvraag bij Kampen Partners om het ontmoetingsfestival te organiseren in het najaar van 2021 is toegekend. Dat is een festival in het kader van een hartelijke, inclusieve samenleving in Kampen.

Samenwerking met Hogeschool Viaa

De Geluksacademie en het Lectoraat Samenlevingsvraagstukken van Hogeschool Viaa in Zwolle werken samen aan een Quickscan voor een COVID-19-project in diverse gemeenten.

Scroll naar top